NEMEGHEER

NV

Biggen

kruising durocBelgische piétrainDe biggenhandel is de tak waar alles mee begon en dit is nog altijd een van de hoofdactiviteiten van ons bedrijf. Door 30 jaar ervaring in deze sector hebben wij nauwe contacten met voederfirma’s , zeugenhouders, mesters en dierenartsen, zowel in binnen- als buitenland. Dit stelt ons in staat om “de juiste big” met “de juiste prijs” op "de juiste plaats” gezond en wel bij de klant af te zetten. Wij proberen dan ook altijd de eisen van de klant in te vullen, zowel op gebied van vaccinaties (myco, circo, prrs, …), de juiste kruising als het gevraagde gewicht. U vraagt, wij draaien !

Nemegheer NV levert u:
  • Kruisingen met Belgische Piétrain
  • Kruisingen met Duitse Piétrain
  • Kruisingen met Duroc
  • F1-castraten of beren voor de mesterij

Kruising Belgische Piétrain

Belgische PiétrainIn België heeft men altijd gezworen bij de kruising van een F1-fokzeug (bv. Topigs Norsvin 20 of Dan Bred) met de Belgische Piétrain. Door een sterk fokprogramma is de Belgische Piétrain geëvolueerd tot “de eindbeer” als het gaat om vleeskwaliteiten en slachtrendement. Bovendien combineert hij dit met een knappe groei! Dit alles, samen met de sterke gezondheidsstatus van onze bedrijven, zorgt ervoor dat deze big steeds meer naamsbekendheid krijgt in de Europese markt! Deze unieke big is dan ook één van onze specialiteiten!

Wij houden nauw contact met onze vermeerderaars en zorgen ervoor dat steeds de juiste verhouding tussen bevleesdheid en groei toegepast wordt.