Biggen & varkens > Genetica

F1-genetica voor de toekomst!

Als sinds jaar en dag is Nemegheer NV ook uw partner in het leveren van de juiste F1-genetica om van uw zeugenbedrijf een succes te maken.

Topgenetica gecombineerd met een advies op maat die bijdragen aan de rendabiliteit van uw bedrijf. Steeds streven de mensen bij Nemegheer ernaar om vooruitstrevende lijnen aan te bieden met aandacht voor technische cijfers, arbeidsgemak en de maatschappelijke ontwikkelingen.

Suisag

De zeug van de toekomst! De nummer 1 als het gaat om arbeidsgemak en biggen spenen aan de zeug. Deze Zwitserse genetica heeft zich getoond als een geduchte concurrent voor de marktleiders van vandaag.

7 troeven waarom je voor de Suisag-zeug moet kiezen:

Het fokbedrijf An-Pigs BV heeft al langer ervaring met de uitstekende eigenschappen van de Suisag-zeug. Vol overtuiging van dit product zijn zij de subfok gestart. De korte lijnen met de familie Andries bieden grote voordelen voor onze Belgische klanten.

  

Danic

Door de herstructurering van de Deense fokkerij zijn 3 partijen ontstaan waarvan DANIC er één is. Waar Deense genetica altijd kampioen is en blijft in aantal levend geboren biggen legt DANIC de focus op het grootbrengend vermogen.

Bigoverleving, melkproductie en meer functionele spenen om zo meer biggen te spenen. Nemegheer NV is uw aanspreekpunt voor de DANIC-genetica in België. Door onze nauwe samenwerking met de Nederlandse collega’s van NEXT-Genetix kunnen wij u de beste subfokkers aanbieden met de hoogste gezondheid. Correcte levering en aangepaste begeleiding zijn onze troeven. 

Fokdoel

In tegenstelling tot andere Deense genetica focust DANIC zich sterk op het verbeteren van het grootbrengend vermogen van de Deense zeug. Gecombineerd met goede levensduur en een economisch vleesvarken.

db.Viktoria – Duitse genetica

BHZP is één van de marktleiders in Duitsland op gebied van fokmateriaal. Het bedrijf staat in voor de fokkerij en verdeling van de db.Viktoria fokgelt en de db.77 piétrain-eindbeer. Daarnaast is hun db.planner één van de meest gebruikte softwareprogramma’s in de Duitse varkenshouderij.

Partnership en ondersteuning

NEMEGHEER NV zag veel potentieel in deze fokkerij-organisatie en zijn db.Viktoria die zich uitermate leent voor de Belgische markt. Haar uitstekende resultaten in de kraamstal en haar uniforme en kwalitatieve nakomelingen zijn een meerwaarde voor de Belgische varkenshouder.

In Duitsland worden jaarlijks 120.000 db.Viktoria fokgelten ingezet. Dit betekent een jaarlijkse productie van 9.000.000 slachtvarkens per jaar. Dit leidt tot een enorme bron aan informatie voor de fokkerij en selectie, waardoor BHZP en NEMEGHEER NV de klant ten volle kunnen ondersteunen en begeleiden.

Onze klanten zijn onze partners! Wij staan garant voor uw bedrijfsresultaten en uw bedrijfsspecifieke wensen! Daarom hebben wij sterk vertrouwen in de db.Viktoria en haar meerwaarde voor uw bedrijf!

Fokkerijstructuur en gezondheid

NEMEGHEER NV heeft een nauwe samenwerking met diverse fokbedrijven. 

Op die manier staan wij garant voor de herkomst van uw fokmateriaal. BHZP stelt strikte productievoorwaarden. Dit betekent dat de db.Viktoria fokgelten onder gezondheidsprotocol uitgeleverd worden en dat er daardoor ook prrs-vrije fokgelten beschikbaar zijn.

Eigenschappen van de db. Viktoria

De db.Viktoria is de kruising van de db.01 landraslijn (LR) en de db.03 yorklijn (LY). De selectie en fokkerij steunen op volgende 6 basisprincipes:

Nemegheer tot uw dienst!

Meer weten over onze werkwijze of vragen omtrent fokdieren?

Bepork
Beter voor iedereen
Beter leven
Bio mijn natuur